Integratieve Werkwijze

Wat is Integratieve KinderCoaching?

Het doel van Integratieve KinderCoaching is GROEI. Integratieve coaching is procesgericht en er gekeken wordt naar het kind in al zijn facetten, kortom het “hele” kind; het denken, het gedrag, de gevoelens, de emoties, het fysieke en de spirituele beleving. In mijn praktijk staat jouw kind dan ook centraal en werk ik op een ‘client-based’ manier.  Ik ben oprecht nieuwsgierig naar de wereld van het kind; zijn/haar overtuigingen, mogelijkheden, belemmeringen, gevoelens, aanleidingen voor gedrag, klachten en wensen.

Een integratieve coach is iemand die voor en mét ieder kind een eigen coachplan creëert. Ieder kind is immers uniek. Niet de methode, coach of ouders staan centraal. Het kind met zijn hulpvraag staat centraal.

Zelfhelend en beeldend vermogen

Het kind is deskundig over zichzelf want hij kent zichzelf immers al jaren. En net zoals je lichaam een wond heelt, heeft je geest ook een zelfhelend vermogen. Je onbewuste weet precies hoe het zit en wat het nodig heeft om een probleem aan te pakken en op te lossen. Alleen hoe activeer je dat zelfhelende en beeldende vermogen?

Kinderen geven op hun eigen wijze aan op welke manier ze het beste geholpen kunnen worden. Dit kan verbaal zijn, maar meestal gebeurt dit in spelvorm. In de praktijkruimte wordt er dan ook allerlei spel- en speelgoed aangeboden zoals verkleedkleren, zwaarden, pistolen, een tent, knuffels, (prenten)boeken, een winkeltje, (hand)poppen en poppenkast, etc. Alles wat nodig is om het zelfhelend en beeldend vermogen te activeren om zo zelfstandig datgene te bereiken wat hij of zij wilt.

Hoe lang duurt een traject?

Integratieve KinderCoaching is een kortdurend traject dat bestaat uit 5 tot 15 sessies van een uur.